header banner
Default

Om miljonair te worden op je 65e, moet je dit elke maand investeren


Table of Contents

Miljonair worden op je 65e (of het liefst nog eerder) dat is natuurlijk iets waar iedere investeerder weleens over dagdroomt. Maar wat heb je ervoor nodig om die status te bereiken en is het überhaupt realistisch? Het antwoord op die vraag, met name het tweede deel, is grotendeels afhankelijk van jouw vermogen.

Al komt het in de crypto-wereld nog weleens voor dat mensen met hele kleine bedragen miljoenen binnenslepen.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Tijd om de cijfers in te duiken en eens te bekijken wat jij nodig hebt om op je 65e dat miljoen aan te tikken. We hebben in de onderstaande tabel wat bedragen en benodigde rendementen op een rijtje gezet. De rendementen lijken misschien niet zo bijzonder, maar je moet niet vergeten dat het belangrijk is om ook nog de inflatie van je behaalde rendement af te trekken.

Bron: manners.nl

Uit deze cijfers blijkt dat je bijvoorbeeld 882 euro per maand aan investeringen nodig hebt met een rendement van 5 procent op jaarbasis om op je 65e miljonair te zijn. Voor veel mensen zal dat bedrag opzijzetten al een behoorlijke opgave zijn.

Zeker als je later begint neemt het bedrag wat je maandelijks moet investeren fors toe. Wat dat betreft is het raadzaam om zo vroeg mogelijk je investeringsrekeningen te openen. Ook kan het goed zijn om te wennen aan dit soort rendementen, die voor de gemiddelde crypto-belegger wat laag lijken.

We zijn de afgelopen jaren inmiddels behoorlijk verwend met de koersstijgingen van bitcoin, ethereum en alle andere altcoins die door het dak gingen.

Wil je wel miljonair worden?

VIDEO: Hoe lang duurt het om miljonair te worden met €500 per maand! Samengestelde rente is geweldig.
Humphrey Yang

Verder is het ook goed om jezelf af te vragen of het wel een goed doel voor jou is om miljonair te worden. Als jij iedere maand alle dubbeltjes tien keer moet omdraaien om bijvoorbeeld 800 of 1.000 euro te investeren, dan is het misschien wel interessanter om nu lekker van je leven te genieten.

Wat is het immers waard om miljonair te zijn op je 65e, als je daar je volledige jeugd voor moet opgeven? Hoe jonger je bent, hoe meer je met je lichaam kunt en hoe meer je van het leven kunt genieten.

In die zin is het ook belangrijk om een beetje balans te houden en niet de volledige focus op het sparen en beleggen te laten. Maar dat is natuurlijk iets wat iedereen voor zichzelf moet bepalen.

Misschien blijft de bitcoin koers zich wel zo ontwikkelen als we tijdens de eerste jaren hebben gezien en heb je veel minder geld nodig om de status van miljonair te bereiken. Wie zal het zeggen, de financiële wereld blijft immers een onvoorspelbaar beestje.

Sources


Article information

Author: Steven Harris

Last Updated: 1698103682

Views: 825

Rating: 4.3 / 5 (39 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Steven Harris

Birthday: 1982-08-22

Address: 8515 Green Crossing Suite 381, Bullockhaven, NV 34016

Phone: +4139923037321426

Job: Chef

Hobby: Cycling, Video Editing, Orienteering, Robotics, Hiking, Writing, Drone Flying

Introduction: My name is Steven Harris, I am a resolute, expert, venturesome, Adventurous, vibrant, audacious, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.