header banner
Default

Kvalme ved afslutningen af mangfoldsrejsen


Table of Contents

  Hvilket parti skal venstresiden ta når muslimer angriper skeive?

  En MDG-politiker blir kvalm over muslimers homo-hat. Kvalmen oppstår altså i et parti som jobber utrettelig for å åpne Norges grenser på vidt gap for innvandring fra den tredje verden.

  Mangfoldsrusen glir over i bakrus og kvalme.

  Det vil si: MDG-politiker Cathrin Janøy nevnte aldri ordet «muslim» – Gud forby! Men vondt i magen fikk hun.

  – Med en gang jeg ble kjent med hva som hadde skjedd, fikk jeg vondt i magen og ble kvalm, sa Janøy, hovedutvalgsleder for oppvekst og utdanning, og kommunestyremedlem i Drammen, onsdag til VG.

  Førstekandidat for MDG i Drammen, Cathrin Janøy. Foto: Annika Byrde / NTB

  Bakgrunnen for Janøys akutte kvalmeanfall er at Tollbugata i Drammen, som onsdag ble malt i regnbuens farger, allerede samme kveld ble utsatt for hærverk av «ungdommer» på sparkesykler.

  – Haram! Haram!

  Ungdommene ropte «Haram! Haram!» mens de gjorde sitt beste for bokstavelig talt å sverte regnbuen. Politiet etterforsker saken som skadeverk og hatkriminalitet.

  I tillegg skal de ha opptrådt aggressivt mot øyenvitner, og truet minst en av dem til å slette videoopptak av ugjerningen.

  Janøy, som overhodet ikke nevner hvem gjerningsmennene er eller hvilken bakgrunn de har, forteller at hendelsen har gått sterkt inn på henne.

  – Med en gang jeg ble kjent med hva som hadde skjedd, fikk jeg vondt i magen og ble kvalm. Dette føles ut som en av de viktigste kampene i livet mitt. Jeg opplever det som et angrep mot skeives rettigheter, minoriteter og mangfoldet vårt. Denne gaten er lagd for å representere alle, og så skjer dette, sier Janøy tydelig berørt.

  – Det har vært tøft. Jeg har vært mye våken i natt og tenkt på det her, legger hun til.

  Det er i et av våre aller mest innvandringsbegeistrede partier at man nå kjenner kvalmen.

  MDG kan simpelthen ikke få nok innvandring. For mindre enn to år siden ville de hente 5000 afghanere til Norge.

  Det er alltid interessant å observere et parti som blir stående i spagat mellom to innbyrdes uforenlige mål. Spørsmålet er: Forstår de det selv?

  – Hat dreper

  MDG er ikke det eneste partiet som møter seg selv i døren nå, dette gjelder alle partier til venstre for FrP.

  Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) sa til Drammens Tidende at han er rystet over det som har skjedd i hjembyen hans: – Det finnes hat. Hat dreper, sa Gharahkhani.

  I fjor sommer drepte hatet, midt i Oslo: To døde og 20 sårede i det som etterforskes som et terrorangrep, utført av Zaniar Matapour. Tilfeldigvis har både stortingspresident Gharahkhani og Matapour bakgrunn fra Iran. Vi kan uansett forutsette at stortingspresidenten kjenner utmerket godt til det muslimske hatet mot skeive, ikke minst fra sitt opprinnelsesland, som har en stygg uvane med å henrette homofile ved å henge dem fra lastebilkraner. Til offentlig forlystelse.

  Politiet har siktet tre personer i tillegg til Matapour. Samtlige har innvandrerbakgrunn fra muslimske land, én av dem er Arfan Bhatti.

  – Dessverre ser vi at med pride-markeringer følger også økning av hatefulle ytringer og hets. Det må vi som samfunn ta på alvor, sier Gharahkhani.

  Når skal polletten trille ned? Det utbredte homohatet blant muslimer i Norge er noe de fleste noenlunde oppegående mennesker kjenner til, men det er like fullt et tabu i det offentlige ordskiftet. Det må for enhver pris ikke tematiseres.

  Tankegodset

  Nylig ble det markert at det var ett år siden angrepet i Rosenkrantz’ gate. Jeg følger nyhetsbildet tett, men jeg registrerte ikke at det ble nevnt én eneste gang hvilken ideologi som inspirerte til angrepet. Hvilket tankegods som lå bak.

  Rekk opp hånden den som mener at situasjonen ville vært den samme dersom det hadde vært en høyreekstrem som hadde løsnet skudd mot Per på hjørnet og London Pub.

  Venstresiden roper ofte og høyt om å «ta oppgjør med tankegodset» bak 22. juli-terroren, men når muslimer hater, hetser, trakasserer og utøver vold mot skeive, snur de ryggen til. Og her snakker vi altså om den utvidede venstresiden – den som strekker seg langt inn i Høyre.

  Det islamske hatet mot skeive er en offentlig hemmelighet.

  Mandag kveld publiserte VG enda en sak om at en pride-gate hadde blitt vandalisert. En kvinne hadde forsøkt å male over regnbuen på Jessheim med svartmaling. Bildet avisen illustrerer saken med, er interessant.

  Skjermdump, VG

  Men la oss zoome litt inn på den svartmalende kvinnen …

  Skjermdump, VG

  VG har, mot normalt, valgt å pikselere hele kvinnen. Bortsett fra hånden som holder stanga med malerrullen.

  Resultatet er at det ser ut som om det er spøkelseskladden som maler pride-gaten.

  Det er nok ikke spøkelseskladden, men hvem kan det være..? Som er helt svartkledd – midt på sommeren?

  Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

  Kjøp Paul Grøtvedts bok!

  Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

  Sources


  Article information

  Author: Eric Johnson

  Last Updated: 1700321642

  Views: 1176

  Rating: 3.9 / 5 (103 voted)

  Reviews: 95% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Eric Johnson

  Birthday: 1926-04-23

  Address: 14121 Crystal Track Suite 498, South Andrew, OK 42504

  Phone: +4693868257266109

  Job: Architect

  Hobby: Whiskey Distilling, Gardening, Chess, Coin Collecting, Playing Chess, Soccer, Tea Brewing

  Introduction: My name is Eric Johnson, I am a apt, spirited, cherished, artistic, receptive, talented, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.