header banner
Default

PAXG coin nedir? Ne iş yapar? Hangi borsalarda satın alınır?


PAX Gold tokeni, genellikle Brink’in kasalarında özenle saklanan 400 ons değerine sahip olan London Good Delivery altın külçesinin bir onsu ile destekleniyor.

PAXG Coin Nedir?

PAX Gold (PAXG) coin, kripto para birimi piyasasında yer alan en büyük üçüncü stabilcoin olarak bilinen Paxos Standard’ın (PAX) yaratıcıları tarafından da sunulan altın destekli bir çeşit dijital varlıktır. PAX Gold (PAXG) coin, Paxos tarafından verilen bir çeşit dijital varlıktır. Her PAX Gold tokeni ise, Brink’in kasalarında özenle saklanan 400 ons değerinde London Good Delivery altın külçesinin bir ons ile desteklenir.

PAX Gold coine sahip olan bazı kullanıcılar ise, Paxos Trust Company aracılığı ile tutulan en temel fiziksel altının da sahibi olarak bilinir. Herhangi bir kullanıcı ise, PAX Gold tokenlerini Paxos ile kullanmayı da zaman zaman tercih edebilir. Aynı zamanda tokenlarinin USD cinsinden temsil ettiği bir diğer karşılık gelen değeri ise rahatlıkla alabilir. Kullanıcılar, 430’dan fazla PAX Gold tokenına sahipse tokenlarını fiziksel altın külçeleri karşılığında da kullanabilir. Pax golf Coin, PAX Gold tokeninin hem kullanılması hem de oluşturulması için ayrı ayrı ücret alır. Paxos platformundan da kolaylıkla satın alınabilir ve minimum miktar ise, 0.01 PAXG’dir.

PAXG Coin Hangi Borsalardan Alınır?

PAX Gold (PAXG) Coin, günümüzde FTX, Binance, Kraken ve Uniswap gibi pek çok farklı kripto para borsasında işlem görüyor. Bu kripto parayı satın alabilmek için öncelikle bu borsalardan birisine kayıt olmanız gerekir.

PAX Gold Ne Zaman Çıktı?

2019 yılının Eylül ayında piyasaya sürülen PAXG coin, yazım sırasında 61 milyon ABD Doları ile piyasa değerine ulaştı. Aynı zamanda şu anda da $1.949’dan işlem görüyor. Yarı teknik bakımdan PAX Gold, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş olan ERC-20 tokenıdır. Pax Gold, ETH protokolünü entegre eden herhangi bir değişim, hizmet cüzdan ile entegre edilebilir.

Paxos’un kurucu ortağı ve CEO’su Charles Cascarilla, fiziki altının ticaretinin ya da bölünmesinin oldukça zor olduğunu ve diğer yatırımlara karşı kullanmanın da daha da zor olduğunu açıkladı. Bu nedenle de, projenin asıl amacı, Ethereum kullanarak alınan fiziksel altın yatırımlarını 21. yüzyıla güncellemekti. Ama piyasaya sürülmesi aynı zamanda altın ve kripto likiditesini artırma etkisine de sahip olur. Bu da, token üzerinde bazı çeşitli finansal ürünlerin de oluşturulmasına izin verileceği anlamına geliyor.

PAX Gold Coin Ne İş Yapar?

İşlemciler, PAX Gold tokenlarını Paxos ile kullanarak tokenlarının Amerikan doları cinsinden karşılık gelen değerini talep edebilir. İşlemci ise, 430’dan çok PAX Gold tokenına sahipse bunları da altın külçeleri karşılığında kullanabilme alternatifine de sahip olur. PAX Gold Coinin en önemli kullanım durumu ise, kullanıcıların sahip olduğu altın külçelerini fiziksel bir şekilde tutmak zorunda kalmadan dijital altın tokenlarını satın alma ve tutma yeteneğindeki sahip olmasıdır.

PAXG ise, hızlı altın paraya çevrilebilirliği özelliği ile övünürken, dünyanın her yerine PAXG tokenleri göndermek ve emtiayı diğer dijital varlıklara karşı kullanmak gibi diğer pek çok kullanım durumu da mümkündür. Tüm bunlar ise token’a dijital finans piyasası ekosistemi içinde çeşitli uygulamalar da sağlar.

Sources


Article information

Author: Emily Bowers

Last Updated: 1699729204

Views: 1011

Rating: 3.6 / 5 (77 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Emily Bowers

Birthday: 1936-11-02

Address: 78436 Abigail Circle Suite 357, Lake Christopher, IA 57743

Phone: +3520052684131030

Job: Article Writer

Hobby: Cooking, Table Tennis, Graphic Design, Ice Skating, Chocolate Making, Painting, Amateur Radio

Introduction: My name is Emily Bowers, I am a rare, multicolored, venturesome, variegated, skilled, ingenious, talented person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.