header banner
Default

Na heftige speculaties kan de cryptobeurs Binance en Tether worden onderzocht


Crypto exchange Binance en uitgever van de grootste stablecoin, Tether, zijn twee van de meest controversiële bedrijven in de crypto-industrie. Beide worden regelmatig beschuldigd van een onduidelijke bedrijfsvoering, en de overheid van de Verenigde Staten vindt dit ook. Politici overwegen om te onderzoeken of en hoe ze illegale handel mogelijk maken.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Overheid VS wil crypto exchange Binance, Tether onderzoeken

VIDEO: Binance CEO responds to claim his crypto exchange is a ‘walking time bomb’
CNBC International

Op sociale mediaplatform X schrijft de Amerikaanse senator Cynthia Lummis van de staat Wyoming dat ze in een brief aan het Ministerie van Justitie heeft gevraagd om zorgvuldig te onderzoeken of Binance en Tether terrorisme mogelijk maken. Samen met Arkansas-afgevaardigde French Hill denkt Lummis dat de bedrijven mogelijk de Bank Secrecy Act en sanctiemaatregelen verbreken.

De republikeinse politici willen dat het ministerie de bedrijven zal dwingen om eventuele aan de oorlog in Israël gelinkte terrorismefinanciering stop te zetten. Het ministerie moet een ‘passende oplossing vinden’ als de bedrijven zich hier inderdaad schuldig aan maken.

De politici noemen dat het ‘algemeen bekend is’ dat zowel Binance als Tether illegale activiteit met crypto mogelijk maakt. Beide bedrijven zouden zich bewust zijn van criminaliteit binnen hun diensten, maar hier geen maatregelen tegen nemen.

When it comes to illicit finance, crypto is not the enemy – bad actors are.

I sent a letter asking DOJ to finish its investigation and consider criminal charges against Binance and Tether after reports they served as intermediaries for Hamas and engaged in illicit activities. pic.twitter.com/M3KGNFkpWc

— Senator Cynthia Lummis (@SenLummis) October 26, 2023

Eerder dit jaar deed het ministerie ook al onderzoek naar Binance. Het bedrijf bood zijn diensten aan aan Russische klanten, ondanks dat het land onderhevig is aan sancties. Daarna klaagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de exchange aan, op grond van fraude.

Vervolgens zou het Openbaar Ministerie óók overwegen om Binance aan te klagen. Toch zou het hieraan twijfelen, omdat het een bank run zou kunnen veroorzaken waar Binance’ klanten het meest onder te lijden zouden hebben.

Advertisement

Hamas-terroristen gebruikten crypto

VIDEO: 🚨 The Great Binance Coinbase BLACK BOX Tether Conspiracy ⚠️
Altcoin Daily

Vlak nadat Hamas de aanval opende op Israël werd duidelijk dat het geld heeft opgehaald met behulp van cryptocurrencies en blockchain. Hierna nam de Israëlische politie maatregelen om bijna 200 betrokken Binance-accounts op te rollen. Vervolgens was Tether ook in het nieuws, omdat het 32 walletadressen met USDT heeft bevroren in samenwerking met autoriteiten.

Echter verklaarde een topman van blockchain-onderzoeksbureau TRM Labs dat de media het gebruik van crypto door Hamas zwaar overdrijft. Crypto vormde namelijk maar een heel klein deel van de financiering van de terrorismeorganisatie. Het maakte bijvoorbeeld ook gebruik van het reguliere bankensysteem.

Sources


Article information

Author: Paul Bell

Last Updated: 1699172642

Views: 795

Rating: 4.8 / 5 (55 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Paul Bell

Birthday: 1947-08-18

Address: 4970 Deborah Loop, Shahfurt, MI 37985

Phone: +3875804721689745

Job: Urban Planner

Hobby: Backpacking, Cycling, Skateboarding, Billiards, Traveling, Fencing, Bowling

Introduction: My name is Paul Bell, I am a accomplished, Precious, resolute, steadfast, brilliant, rich, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.