header banner
Default

Deze munt zou sterk kunnen groeien als gevolg van crypto-tokenisatie


Het plaatsen van activa uit ‘de echte wereld’ op de blockchain zou in de toekomst wellicht een veelgebruikt facet uit de crypto-wereld kunnen zijn. Tokenisatie wordt door velen beschouwd als een van de toekomstige pareltjes van de crypto-industrie. Crypto-onderzoeksbureau K33 heeft in een nieuw rapport naar buiten gebracht welke altcoin naar hun mening flink zou kunnen profiteren van deze mogelijke nieuwe hype.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Chainlink: unieke crypto kans?

VIDEO:

K33 schrijft in haar op woensdag uitgebrachte rapport dat chainlink (LINK) wel eens de ”veiligste keuze” zou kunnen zijn voor investeerders die willen profiteren van de hype omtrent tokenisatie van ‘real world assets (RWA)’. Specifiek formuleert David Zimmerman, analist bij K33, het als volgt:

‘’Als we blootstelling willen hebben aan het RWA-verhaal en niet aan de zijlijn willen staan wanneer het op gang komt, is LINK de veiligste keuze.’’

Tokenisatie is simpelweg het programmeren van tokens op de blockchain. ´Echte´ bezittingen kunnen als token worden aangeduid op een blockchain om zo te profiteren van alle voordelen die de blockchaintechnologie met zich mee brengt. Traditionele financiële activa zoals aandelen, kredieten en obligaties kunnen getokeniseerd worden om zo de efficiëntie, transparantie, veiligheid en toegankelijkheid te vergroten.

Er zijn nog wel enkele obstakels voordat RWA’s hun volledige potentieel kunnen bereiken, aldus Zimmerman. Hij is echter van mening dat RWA’s overtuigend genoeg zijn om een ‘’geïsoleerde cryptozeepbel op gang te brengen voordat er een wijdverspreide substantiële impact van RWA’s op de echte wereld is’’.

Hij legde uit dat Chainlink zichzelf positioneert als een belangrijk onderdeel van de infrastructuur om blockchains met de buitenwereld te verbinden via zijn systeem van orakels en een breed scala aan partnerschappen. Chainlink is gebouwd om smart contracts op een een decentrale manier te voorzien van betrouwbare informatie uit de buitenwereld.

Advertisement

Ethereum tokenisatie

VIDEO:

De afgelopen tijd zijn op Crypto Insiders verschillende artikelen verschenen die gingen over RWA-tokenisatie. Eerder deze maand kon je bijvoorbeeld lezen dat de Zwitserse investeringsbank UBS met een nieuw investeringsfonds activa op Ethereum (ETH) wil zetten.

Halverwege september bracht de Nederlandse bank ABN Amro bovendien het nieuws naar buiten dat het als eerste Nederlandse bank een digitale groene obligatie had geregistreerd op de publieke blockchain. Hiervoor nam het Polygon (MATIC), het schalingsnetwerk bovenop Ethereum, in gebruik.

Sources


Article information

Author: Russell Norris

Last Updated: 1698238802

Views: 1427

Rating: 4.2 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Russell Norris

Birthday: 2014-02-01

Address: 657 Kevin Mission, South Saraview, NV 19103

Phone: +3791224006358848

Job: Paramedic

Hobby: Archery, Woodworking, Graphic Design, Cycling, Pottery, Mountain Climbing, Playing Chess

Introduction: My name is Russell Norris, I am a intrepid, spirited, strong-willed, forthright, candid, exquisite, tenacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.